Renson en Flow Pilots zorgen dat gebruikers hun luchtkwaliteit zelf kunnen optimaliseren. June 9, 2021

Image for Renson en Flow Pilots zorgen dat gebruikers hun luchtkwaliteit zelf kunnen optimaliseren.

Een gezonde luchtkwaliteit is belangrijker dan ooit. Renson,  Flow Pilots en Sirus zorgen ervoor dat gebruikers hun luchtkwaliteit zelf kunnen optimaliseren naar hun specifieke behoefte. 

“Als je een specialist in healthy spaces samenbrengt met een expert in digitale oplossingen en beiden hebben de missie om het leven van hun eindgebruiker gezonder, makkelijker en aangenamer te maken, krijg je een fantastisch totaalproduct.”

 

De Sense app 

De Sense van Renson is een monitor uitgerust met sensoren die bewoners informeren over de kwaliteit van de binnenlucht. Maar de Sense is meer dan een visuele CO2 meter. Het toestel brengt ook andere parameters in kaart die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat, zoals de hoeveelheid schadelijke stoffen, de temperatuur, de luchtvochtigheid en de hoeveelheid licht. Ook hier is het handig dat je alle parameters in real time kan volgen via de bijbehorende app op je smartphone én er ook de historiek kan oproepen. Dankzij de Sense weet je voortaan dus wanneer het tijd is om extra te ventileren, maar zo kom je ook te weten of je woning te kampen heeft met andere structurele problemen die dringend moeten aangepakt worden.

Voor wie z’n badkamer opknapt, een extra toilet installeert of een keuken bijbouwt, gaat de Renson Waves als ideale decentrale ventilatie-oplossing zelfs nog een stap verder. Anders dan bestaande standaard badkamer- of toiletventilators (manueel bediend via een schakelaar, of automatisch gekoppeld aan de lichtschakelaar), stemt de Waves het ventilatieniveau volautomatisch af op het werkelijke vochtgehalte, de geurtjes of het CO2-gehalte die hij de klok rond via ingebouwde sensoren detecteert. Bijvoorbeeld na een warme douche, het gebruik van deo of een toiletbezoek. Via de bijhorende app, is de kwaliteit van de binnenlucht in een oogwenk af te lezen. Ook zelf bedienen is mogelijk wanneer nodig. Dankzij de persoonlijk instelbare profielen, ‘eco’, ‘health’ en ’intens’, bepaalt de gebruiker bovendien zelf welk ventilatieniveau het best bij zijn of haar situatie past.

Sinds gisteren, 8 juni 2021, geeft de Sense app ook permanente LED feedback zodat gebruikers steeds de gezondheidstoestand van de ruimte kunnen zien. Het is sinds vandaag, 9 juni 2021, ook wettelijk verplicht voor dergelijke toestellen om dit permanent te kunnen weergeven zodat gebruiker meteen actie kunnen ondernemen om hun ruimte gezond te houden.

Flow Pilots meets Renson

De vorige generaties van de apps bij Renson voldeden niet langer aan de kwaliteitsnormen waarvoor ze vandaag garant staat. Ook zat er veel logica ingebakken in de apps die individueel voor IOs en Android onderhouden moest worden.

Gelijktijdig, werd de druk vanuit de markt groter om een verbeterde versie te hebben van de bestaande apps. Renson was dus opzoek naar een partij die hun Xamarin applicaties kon overnemen aangezien zij zelf de expertise niet in huis hadden.

Destijds kwam Michiel Sioen, huidige CTO van Flow Pilots, via Sirus in contact met een oude collega die SDK’s ontwikkelde bij Renson. Zo kreeg hij te horen dat ze op zoek waren naar een partij die expertise had in Xamarin Forms om hun apps verder te ontwikkelen. Timing kon niet beter want aan hun kant hadden Flow Pilots net een mooi project afgerond met Xamarin Forms.

‘De samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de twee applicaties op een vlotte manier werden  gereleased en dit met de nodige kwaliteit’ 

 

Beide bedrijven werkten samen aan de designs en de applicatie flow diagrammen van de Sense en Waves apps. Bij Flow Pilots staat de eindgebruiker altijd centraal en Renson kent de werking van hun producten uiteraard zeer goed. Die combinatie maakte het mogelijk om samen snellere goede gebruiksvriendelijke applicaties te bouwen die het mogelijk maken om gezondere leefruimtes te creëren voor de eindgebruiker.

De applicaties in combinatie met de hardware van de toestellen zorgen voor een heel complex geheel waarin verschillende belangrijke elementen zitten. Zo werken dus verschillende teams bij Renson aan aparte componenten en werken ze bij Flow Pilots aan de app waarin deze verschillende zaken samenkomen.

“ De coolste feature? Voor mij is dit toch het dashboard. De variaties en snelheid bij het inladen waren technisch zeer complex maar met het team slaagden we erin om tot een mooi eindresultaat te bekomen.”

 

Dit zorgt ervoor dat één van de grootste uitdagingen hierbij is om deze teams vlot met elkaar te laten communiceren, en de correcte informatie gedeeld te krijgen overheen de verschillende teams. Hier moet je rekening mee houden op vlak van planning en timing, aangezien deze afgestemd moet zijn op elkaar. Dat is in praktijk heel moeilijk want elk team heeft zijn eigen prioriteiten.

“Dagelijkse stand-ups, wekelijkse calls en sprints zorgden ervoor dat alle partijen op de hoogte waren en dat er een fantastisch  teamgevoel over twee bedrijven heen ontstond”

 

Sirus volgt de ontwikkelingen nog mee verder op, en waakt ook mee over de kwaliteitsgarantie vanuit een overkoepelende project management rol. Hierbij primeert uiteraard een optimale samenwerking tussen Renson en Flow Pilots.

Flow Pilots, Renson en Sirus  hebben hun expertise bij elkaar gelegd en ervoor gezorgd dat er op een relatief korte termijn een vernieuwde en verbeterde app op de App store en de Play Store klaar stond voor de gebruikers van de Sense en Waves toestellen.  Zo kunnen de eindgebruikers vandaag genieten van visueel aantrekkelijke apps met overzichtelijke dashboards die in een oogwenk de gezondheidstoestand van de leefruimtes weergeven.

Wilt u de ervaring van uw eindgebruiker ook eenvoudiger, aangenamer en efficiënter maken en wilt u weten hoe Flow Pilots u daarmee kan helpen? 
Neem dan vrijblijvend contact op met sales@flowpilots.com